Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan Kemasukan Ke IPTA Program Pengajian Lepasan STPM Dan SPM Sesi Akademik 2009/2010

………………………………………………………………………………………..………..

Untuk maklumat IPTA / IPTS / Universiti yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=11

dan

http://www.bumigemilang.com/

……………………………………………………………………………………..…………..

Untuk

Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan Kemasukan Ke IPTA Program Pengajian Lepasan STPM Dan SPM Sesi Akademik 2010/2011

Sila klik  :

http://www.bumigemilang.com/?p=3445

………………………………………………………………………………………………..

Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan Kemasukan Ke IPTA Program Pengajian Lepasan STPM Dan SPM Sesi Akademik 2009/2010

Keputusan permohonan e-rayuan kemasukan ke Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) bagi program pengajian lepasan STPM atau setaraf dan lepasan SPM atau setaraf (Fasa 2) sesi akademik 2009/2010 boleh disemak mulai 12.00 tengahari 10-7-2009.

Semakan boleh dibuat melalui

1.      Laman web rasmi kemasukan ke IPTA iaitu http://upu.mohe.gov.my

2.      Talian Hotline di 03 8883 5858 dan talian Helpline di 03 8883 5848

3.     Sistem pesanan ringkas (SMS) dengan menaip UPU RESULT (jarak) No. KP dan  hantar ke 15888

4.      Laman web  http://jpt.uum.edu.my atau http://www.jpt.utm.my

5.      Laman web  https://upu.mohe.gov.my/semakstpm/

6.      Laman web  https://upu.mohe.gov.my/semakspm/

Calon-calon yang berjaya perlu mencetak surat tawaran melalui laman web kesemua 18 buah IPTA terbabit manakala surat tawaran rasmi akan diserahkan kepada mereka semasa pendaftaran. Calon-calon juga perlu membawa bersama surat tawaran yang dicetak sebagai dokumen rujukan bagi tujuan pendataran di IPTA nanti.

Semua keputusan rayuan adalah muktamad dan jika tiada sebarang tawaran yang diterima sehingga 31-7-2009, maka rayuan calon boleh dianggap gagal.

* * * * Untuk Post Baru dan Informasi Terkini, Sila Klik :

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************


About these ads
This entry was posted in IPTA / Kolej / University, Rayuan / e-Rayuan, Semakan Keputusan. Bookmark the permalink.

61 Responses to Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan Kemasukan Ke IPTA Program Pengajian Lepasan STPM Dan SPM Sesi Akademik 2009/2010

  1. zarra says:

    macam mane nak tau rayuan ipta??

  2. suey says:

    bler keputusan e-rayuan lpsan stpm 2010 akan kluar ni???

  3. shfq says:

    hai suey,
    tak dapt upu ke, sma gak
    still wondering bila keluar result

  4. izah says:

    keputusan e-rayuan bg lpsan stpm 2010 kluar pd minggu ke-3 bln julai ni..

  5. san says:

    ble kptusan e-rayuan lpsan stpm 2009 aka kluar ye..?
    n bile intake rayuan ni…

    • san says:

      how am i suppose to know when to check in the 3rd week of july?
      i mean by the date in the 3rd week please…

  6. amira says:

    keputusan boleh di semak mulai 21 julai 2010..
    untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi 03-8883 5858

  7. san says:

    when can i check the coming e-rayuan’s result pls n may i know when will be intake of e-rayuan..?

  8. piai says:

    erayuan lpsn stpm kuar 21 julai nnt..^_^
    bkn 10 julai…

  9. hafiz says:

    bla tarikh btlsy dpt tau kptsn e-rayuan tuk stpm

  10. Sas says:

    tq~~~~
    :))

  11. alfi says:

    owh yeah??
    btol ka rayuan kwa 21 july??

  12. piai says:

    same2 la kte bdoa agar mdpt tmpt di ipta kali nie..

  13. Anonymous says:

    semakan bo;eh dibau kat upu 21 july ni.. maybe sstgh u akan call kal berjaya,,semoga dpt apa yg kita nak..amin

  14. mermalaid says:

    sedih giler kot tak dpt upu..aku harap aku dpt panggilan kedua ni..uitm ambik tak panggilan kedua ni..klu amik slalu akan dpt mana ek?

  15. shaf701 says:

    lar…yeker…kua 21 ni…patut lar cek x der…kui3…harap2 kite semua dapat k………tq

  16. nana says:

    btl ke u nk kol kalu dpt? bkn ke pemilihan ni upu yg pilih?

  17. shahrul says:

    arap2 dapat la ..

  18. Anonymous says:

    21 julai..lmbt nye…
    mkin rsau la..

  19. diana says:

    21 julai lmbat nye…
    rsau dh ni..

  20. shfq91 says:

    kalo sape yg merayu um..dia akan call sape yg berjaya. mudahan dpt rayuan ni aminn…

  21. Sas says:

    yea, risau..
    adakah ini intake yang terakhir?

  22. rasa says:

    kemasukan tok e-rayuan stpm ble yerk..

  23. NUR AIRAH says:

    SALAM…BTOL KE RESULT RAYUAN UPU STPM AKN KELUAR PDA 21 JULAI NIE? SY HRP2 TAK CLAP….ERMM…FRUST GILER NIE COZ XDPT MSK U…

  24. azuana says:

    AWT YG LMBT NGAT KUAQ KPUTUSAN RYUAN NIE..GRMNYA.HRAP2 KLI NIE DPT MSK U.DOA2KANLAH TER

  25. san says:

    nk tanya nie.. bile ye intake utk e-rayuan kali nie..?
    arap2 dpt masuk U kali nie….risau,gelisah & sedih…

    • san says:

      n mcm mana nk semak pd 21 julai nnt ye..?
      bleh sy tahu cara yg btul utk semak nnt..? maksud sy,laman web yg btul…..tq:)

  26. rasa says:

    so,lau dpt pendaftaran ye ble???bulan 12 ke?

  27. piai says:

    mmg btl erayuan kuar 21 july nnt..blh smk kat web site upu slps jam 12 tghari,,dan tuk pgetahuan smua kte yg mta rayuan nie bkn 2nd intake..kte sme batch ngn kwn2 yg dh msk u pd bln lps cuma kte xde orientasi n ktggalan bbrapa bab dlm sbjk. ttp kwn sy bgtau diaorang blom byk sgt stdy n wat assgmnt,hope kte msh dpt catch up la bab yg ttggl tu. sme2 kte bdoa agr mdpt tmpt d ipta kali nie. amin.
    ade tak yg mta kt uitm?? sy wat rayuan kt uitm…bdebar gak nie sbb adelh kabar angin mgatakn tipis pluang dpt rayuan kat uitm…
    aarrgh…tu kabar angin yg hndk mlemah smngt aku jer… hope i’ll get it!!

  28. san says:

    bile ye pendaftaran bg e-rayuan kali nie..?

  29. za says:

    ye ke rayuan ke uitm tipis sgt….

  30. farahida says:

    hai korang…aah sama2 la kita doa…inshlh kita sume dapat tue…ujian Allah….wish all of you good luck….

  31. shaf701 says:

    ermmm…ramai y mintak kat iutm…tp ramai y x lepas…xtau naper…member kate nk uitm nk ramaikan pelajar…tp ramai y x dapat ader la….ermm…member kat um pulak ckp…um nk kurangkan pelajar….mcm tipis jer peluang…tp xtau lar kn…erm…upsi lak…kater nk guru lelaki ramai…tp ari2 ramai dapat medsi…tp…x lepas…cian2…..tp nk wat mcm ner…harap2 ade rezeki kali ni…kalau x…xtau la mcm maner…bdebar dah ni…resah…gelisah..harap dapat lar…amin…

  32. san says:

    hahaix:) tq sooo much.. arap2 kte smua berjaya masuk kali nie.. amin.
    i must enter university in diz intake:)

  33. piai says:

    klu korang dpt msk u nnt jgn lupa inform ok…dpt u mne? course ape?
    ^_^

    yer..mmg bnr rayuan kat uitm tipis tp kte plu bdoa agar bjaya nnt.
    dan harus myediakn plan B. fikir2knlh….

  34. lia says:

    da bnyk kali sy apply,asik x dpt je..result xdela trok sgt..mngkin xde rezeki…hhhurrmm…hope dis time dpt..Ya Allah…tlgla sayaaaaa…!!!!!!!!! sy doa kt semua ada rezeki dpt masuk U…amiin..~
    Insyaallah….jgn give up…

  35. ms all says:

    i cll 1 u nie..ckp 21hb tarikh kuar result..n trkh pendftran 26 n 27hb nie……..so…smoga kita nie sume dpt u la……

  36. mie89 says:

    aku pun mntk uitm gk… yela mcm ssh je nk dpt. uitm bnyk amik bdk2 diploma lpsan uitm dlu… klau ada rezeki kita, ada la kn…aminnn

  37. janz says:

    salam,
    sok mmg knporm rayuan kua..
    ak da lpas mdsi n interview pndidikan tp gagal gek msok u,coz tgok pointer,,pas 2 kmasukan julai ni pkai sistem meritokrasi..huhuhu..

  38. janz says:

    ak doakn smoga calon e-rayuan brjaya sok k..i’ALLAH..

  39. Anonymous says:

    share lah result korang nanti ea…

  40. shfq91 says:

    alhmdullilah..dpt um biohealth ..ade yg dpt sama x??

  41. fuhh says:

    MBBS UM
    yehhhh

  42. Anonymous says:

    saper dpt MS16

  43. afi89 says:

    salam..
    xdapt mane2 pn e-rayuan..
    camne ni nak buat??
    ade care lain x??:(

  44. keliru says:

    sye dpt uitm tuk rayuan nie…tp dkt lmn web uitm xley cek lg…cmne eh? sbb nk tau dftr ble je..

  45. afi89 says:

    leh check 16 ogos uitm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s