Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri) <<<<

* * **

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

dan

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************

Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri)

Laman Web :

http://mrngcmaths.blogspot.com/2009/08/skema-jawapan-set-percubaan-negeri.html

………………………………………………………………………………….

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections B

2.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A

3.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A & B

4.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Mathematics (Matematik) Papers 1 & 2

…………………………………………………………………………………

Untuk Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

2. Koleksi Kertas Soalan Percubaan UPSR 2008 & 2009

3. Soalan Ramalan BI (Bahasa Inggeris) UPSR

4. Petua Untuk Menghadapi UPSR

5. Tips UPSR : Menjawab Penulisan BM (Bahasa Melayu)

6. Tips UPSR : Menjawab Pemahaman BM (Bahasa Melayu)

7. Tips Matematik UPSR : Cara Menjawab

8. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 (dengan Skema Permarkahan)

9. Senarai Tajuk Karangan BM (Bahasa Melayu) UPSR (1991-2007) Sekolah Kebangsaan

10. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR Terengganu 2009

11. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR

12. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

13. Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri)

14. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

15. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

16. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

17. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

18. Soalan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

19. Koleksi Latihan Topikal Matematik UPSR

20. Koleksi Modul Mathematics UPSR

21. Persediaan Menghadapi UPSR

22. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

23. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

24. UPSR English Essays

25. Karangan Bahasa Melayu UPSR

26. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

27. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

28. Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2008-2009

………………………………………………………………………………….

About these ads
This entry was posted in Matematik / Mathematics, Soalan Percubaan UPSR, UPSR and tagged . Bookmark the permalink.

178 Responses to Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri) <<<<

  1. john says:

    macam mane nak score tinggi dalam math????????

  2. rinkha says:

    Salam. boleh saya dapatkan skema jawapan untuk kertas ujian percubaan science 2009 negeri melaka (bahagian B) dan kertas science negeri pulau pinang ( bahagian A dan B).

    Terima kasih.

  3. Nadhirah says:

    Salam,saya nak soalan percubaan UPSR 2009 .Saya nak soalan math paper 1 and2 drpd negeri Terengganu,Johor, Wilayah Persekutuan,Perlis,Kedah and Kelantan.

    Terima.kasih.

  4. adeeba says:

    how to score science ,english and math.it si difficult.please help me…….

  5. awien says:

    Nk sekma jawapan………..
    hukkkkkkkkk
    nntikn bleh lulus…

  6. gajendran says:

    MACAM MANE NAK SCORE TINGGI DALAM MATH SCIENCE ENGLISH BM
    SAYA NAK TAHU SEKARANG

  7. gajendran says:

    BANYAK Mata pelajaran susah

  8. Izzat says:

    Saya cuba cari skema jawapan Sains UPSR pulau Pinang tapi tak dapat. Boleh sesiapa tolong dapatkan skema tersebut. Plzzzzzzz

  9. syaffiq says:

    soalan maths negeri terengganu banyak tak de jawapan

  10. prof misteri says:

    please help me ………….. saya suka math tapi susah lah percubaan boleh tolong tak……………………………?

  11. Anonymous says:

    suka hati lah

  12. yazid says:

    boleh.Tapi ada syarat

  13. intan elyana says:

    sye rse sng je nk dpt 5a..
    nk thu rhsie nye???????

  14. Anonymous says:

    tenang

  15. muhamad nur iman bin zulkiflee says:

    how to score bi and sn

    • nurain syazira says:

      bi bce n wat ltihn bnyk-bnyk…….
      sain plak ce buku sn 4,5 n 6
      n then wat ltihn……
      but pekse dh tiba pon
      nak wat cm ne

  16. arfah fikhira says:

    how to get A mark in SN and MT

  17. arfah fikhira says:

    Boleh tolong saya nak soalan SN kelantan

  18. atikah says:

    saye ade kertas soalan pulau pinang dari tahun o7.mungkin saye bleh tolong awak?

  19. faiz says:

    hai fitri saya tinggal kat pendang

  20. perdana menteri says:

    cam mane nk lulus UPSR?

  21. timbalan perdana menteri says:

    bukan awak dah pass exam UPSR ke? anyway, bace buku bnyak bnyak le…and rajin usaha..

  22. perdana menteri says:

    cam mane nk lulus UPSR? 2 : intan elyana..

    • nurien97 says:

      kte PERDANA MENTERI????? kal0 prdne mnteri kn pndai,bijk s0 knpe tnye 0rg cm ne nk lulus uPsr??????kal0 x bjak n x pndai cm ne lah nk jdi prdne mnteri……..cbe ler pkir……..cory ea……

  23. sape tahu bagaimana soalan sebenar upsr 2009??

  24. iqmal says:

    upsr dah nak dkat niw? study hard!!!!!!!!!!!!!!

  25. ana_aya says:

    hai sume.semoga berjaya dlm upsr yang akan menanti kita….

    BUMI GEMILANG : Good Luck. All The Best !

  26. suzan says:

    saya harap UPSR ni,semua soalan senang2,kalau tak…..susahlah nak dapat 5A…..GET READY FOR THE BIG TEST….GUYS….
    Hope that we all will get 5A……

  27. NONO says:

    hi,blh kenalan

  28. nurien97 says:

    cenang jer…..soaln bm krts 1 sederhne ler……yg bm 2 lux cenang sangt n yg math krts 2 lagiiiii cenang………bru wat tdi…..first 2 mmang nervous but lpas peksa 2 mcam x rse pape lux……relax ler…..kalo pkir yg soaln 2 cenang maybe akn dpat yg cenang…….for all student year 6……..g0od luck k……..

  29. ffffffff says:

    qqqqqqqqqqqqqqq

  30. nurain syazira says:

    slm,mcm mne nak dpt 5A hah???!!!mt n sn ssh sy nak skor…
    tlonglh………..plese…………

  31. ima says:

    bsk math paper1. harap 5a

  32. nur natasya marel adriana says:

    hI BUAT APA FIKHIRA

  33. nor naziefa says:

    hai!apa khabar?

  34. jazeera ezwani says:

    sk convent taiping UPSR yakin boleh.SAYA BOLEH DAPAT DAPAT 5A

  35. conan says:

    convent selalu bocor soalan.sebab tu keputusan baek….

    • nur natasya marell adriana says:

      Saya pun ade dengar bahawa sk.. ber jawapan last minit ada yang tulis dekat jam kawan saya sempat hafal.SK.. berti jawapan BI paper 1@2.Sebab itu dia kate diorang jawap solan dalam masa yg singkat…l..

  36. conan says:

    pemahaman no 3 sapa jwb kepercayaan? betul

  37. aizanadia says:

    Haiii,…smue sye aieza sye pOwn pljr UPSR tahun ni … korang?????arap2x kalo yang exam ari nie ..DO THE BEST… MOGE DPT JAWAB NGAN HATI YANG TENANG….ANYWAY AIEZA DOAKAN KORANG JGE…ari nie exam maths…ade yg sng ade jgk yg ssh.. nak pecah kepala rsenyerrr…tpi nk wat cmnerr..kan..??? dah ssh,ssh la..x leyh nk tkr2x..esowk exam BI & SN & UJIAN APTITUD YANG BARU DIPERKENALKAN…

  38. aizanadia says:

    hai..muhammad nur iman??? boleyh brknln????? sye aieza…muhammad nur iman skolh kt nerr???? prnh pegi seminar UPSR KT UIA ARI2…???

  39. aizanadia says:

    LPS UPSR NIE X LEYH,,NK GMBRE…JGK…UPSRA..X ABS AGY…BGI KORANG..????ANTARA KORANG SEMUA…SEMUE PNDAI X DE YANG KURANGNYERR KAN???

  40. nurien97 says:

    s0aln upsr th0n nie sume nye cenang…….x de p0wn yg cusah……es0k tnggl bi n sn…..but kal0 dpat ms0k sk0la asrma pn0h p0wn x best……best lgi sk0la bukt jalil………but kalo terer skan jer dpat ms0k sk0la 2……..asl dy0runk sume nk knal dgan FITRI ha????? hands0me sngat ke die 2????? stakt hands0me kal0 plajran x dpat sc0re p0wn rugi kn…..go0d luck all student year 6 2009……..

  41. nurien97 says:

    yah0oooo……dh abis pown uPsr….nsib bek lah s0aln th0n nie cenang….tdi paper BI krts 2 cenang sngat bec0s teacher dpat s0aln yg came n s’bji dgan s0aln sbnar….so bebdak skola SK AYER HITAM BT 18 MUAR J0H0R sume leh wat n i hope we can get 5A’s….

  42. nadhirah says:

    saya x fahamlah maksud awak

  43. Mysara says:

    Quite hard BAhasa Malaysia paper 2…………But as a candidate mustz do as well as I can….Pray 4 excellent result of UPSR 2 all candidates…..

    • nur natasya marel adriana says:

      Bagi awak Bm paper 2 is to hard but to me it is to easy.Petik jari satu dewan boleh buat dalam masa singkat.Amacam percaya tak..?

      • nurien97 says:

        sye x kan pecye kat awk…lgi terer sye….sume paper sye leh wat…..s0 jdi 0rg jgnlah t’llu 0ver n b’lgak pndai…..sume makluk allah pndai……

        • nur natasya marel adriana says:

          Hi nurien97 kalau awak cakap macam tu nape banyak orang keje niaga ada yang jadi bandaran.Nepe mereka tak jadi lawyer,doktor tapi jadi yang susah dapat duit…kalau jadi orang kena pikir pakai otak bukan pikir pakai kepala lutut…..

        • nur natasya marel adriana says:

          Tu la nurien kalau jadi orang jangan jadi terlalu over cam tau semuanya..

  44. nur natasya marel adriana says:

    HI Saye Emilia saya tinggal dekat ALOR SETAR

  45. nur natasya marel adriana says:

    Hi semua UPSR boleh buat tak……..

  46. arfah fikhira says:

    Betul cakap marell,tu la Nurien kalau jadi orang jangan jadi terlalu over cam tau semuanya…..

  47. nur natasya marell adriana says:

    HI SEMUA,SAYA NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA……..

  48. nurien97 says:

    yelah…..sye jer yang slah.awk sume 2 jer yg pndai n sye mengaku sye nie BODOH kan….awk sume kan PANDAI…..klu PANDAI sye nk ng0k awknye result……

  49. saya nk tanye macam mane nk jawab.saya tak reti nk jaweb macam mane

    • nurien97 says:

      ackOm nak tnye nie….ape yang awk x leh jawab?n ape yang awk x reti jwab nie??

      • anip says:

        sy x reti math,sej,geo…awk tau..??

        • nurien97 says:

          0wh…..yang sye tahu cume math becos sejarh n georfi sye x baj0 lagi…..awk nie jnis mcm sye jgak..awl th0n dulu sye p0wn x reti bab math nie but lme2 sye dah reti….awk kene focus bile ckgu awk m’ngajr kat klas.n then kal0 ade bab yang awk x pham, awk leh tnye ckgu awk….jgan malu….awk nie bdak mne??awk th0n nie UPSR kan?????

  50. Naim says:

    doakan saya next week paper mathe lulus dengan cemerlang..

  51. Qayyim Azfar says:

    insyaallah sy dpt 5 a

  52. fatin aziz KELANTAN says:

    saya takut dngn upsr tahun depan saya rasa dah berdebar.camne periksa upsr tahun ni blh wat ke?maaf erk kalau tanya skrng sbb keputusan dah tau kan?hehehe. klu de pape bagi tau sy erk bye good night pade sape yg buka SKEMA JAWAPAN MATEMATIK.doakan saya supaya dpt 5A upsr tahun depan jngn marah erk.INSYAALLAH SAYA AKAN DAPAT 5A upsr thn dpn. bye…pnjngni ASSALAMUALAIKUM.

  53. ASHRAF says:

    senang je upsr buat latihan banyak-banyak kalau x faham tanya cikgu

  54. jethendran says:

    i get 4a at upsr

  55. sweetttttttttttssssssssssss says:

    belajar rajin rajin tau kalau tak,,,,,,,,,,,,,,,,nanti menyesal
    saya fatin atau dipanggil sweetttttttttttttttttsssssssssssss sebab saya ni kan manisssssssssssssssss………………………………………………………0key
    belajar betul betul eh saya pun nak juga dapat 5a in UPSR tapi tak tahu lah dapat atau tak …saya rasa insyaallah kut

  56. ana says:

    OI KO NI DEMM YA?

  57. ana says:

    OK CMUA SY NK TDO ARH ESOK KITA CHAT LAGI TAU…..ARH NGANTOK NYE

  58. ana says:

    BYE……

  59. ira says:

    camne ek nak score math..thn ni saya upsr…

  60. fatin aziz KELANTAN says:

    Assalamualaikum…kpd sape yg bkak skema jwpn math…urm..sbnrnye sy brse brdbr2 sbb ari isnin nie sy prkse ubb1..huh..hrp2 sy blh mnduduki peperiksaan dngn tng..

  61. arisya says:

    saya lemah dalam pelajaran BI tapi terrer dalam mata pelajaran Mathematic he he he he….perasan.Ada sesiapa yang sudi berkngsi tips-tips untuk mendapat A dalam mata pelajaran BI?Harap-harap saya dapat 5A dalam UPSR.

    TERIMA KASIH

  62. SYA says:

    SAYA SANGAT LEMAH DALAM PELAJARAN MATH.WALAUPUN SAYA BERUSAHA.BERIKAN TIPS 2 YG PATUT SAYA PERATUHI

  63. lisa says:

    baca banyak2 la……….

  64. fahmi says:

    saya lemah dalam pelajaran bm dan english boleh didik saya

  65. NANI says:

    KITA KENA RAJIN BERUSAHA

  66. NANI says:

    KALAU NAK BERJAYA KITA MESTI BELAJAR OKEY…..?

  67. amiera azman says:

    hrp2 upsr dpt 5A!!! :D

  68. Leoni Mulan Moruwi says:

    Upsr x3 takutnya err….

  69. daniel says:

    harap2 awak semua doakan saya juga…………amin….

  70. daniel says:

    5a UPSR!!!

  71. jgn takut kite kena la byk sabar,smbahyang dan berdoa itupun satu usaha juga tau

  72. adik says:

    mcm mane aq nak dpt sains A arh???yg lain dah dpt score A xpi sains ttp x dpt A……..tensionnyeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  73. missvanila says:

    susah gak……………:]

  74. missvanila says:

    upsr takut giler…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..:{

  75. glamour girl says:

    whats-up you all”””””””””””””””

  76. lili says:

    takut upsr lerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  77. Mathius says:

    hai kawan-kawan nama saya Mathius saya budak baru di sekolah s.kSenadin Miri,Sarawak,apa khabar kawan-kawan….?:P

  78. lisadayans says:

    okla

  79. aira says:

    bleh tlong ajar BI

  80. Anonymous says:

    glamour girl: perasan glamour….ooopppssss…..sorryyy….hheheheh…jangan marah cuma nak gurau jer……anyway good luck upsr………..

    aira: boleh jer……:)

  81. Macam mana dapat jawapan skima kertas negeri melaka 2009 (bahasa Inggeris) saya perlukan untuk menyemak! Saya hampir duduk ujian UPSR harap boleh tolong :)

  82. Anonymous says:

    MANA JAWAPAN BM 2010???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s