Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 / 2009 UPSR Trial Examination Papers <<<<

* * **

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

dan

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************

Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 / 2009 UPSR Trial Examination Papers

:  Pulau Pinang, Terengganu, Perak, Melaka, Kedah, Negeri Sembilan.

Laman web :

http://banksoalanguru.blogspot.com/2009/08/koleksi-soalan-percubaan-trial-upsr.html

…………………………………………………………………………………..

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections B

2.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A

3.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A & B

4.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Mathematics (Matematik) Papers 1 & 2

………………………………………………………………………………….

Untuk Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

2. Koleksi Kertas Soalan Percubaan UPSR 2008 & 2009

3. Soalan Ramalan BI (Bahasa Inggeris) UPSR

4. Petua Untuk Menghadapi UPSR

5. Tips UPSR : Menjawab Penulisan BM (Bahasa Melayu)

6. Tips UPSR : Menjawab Pemahaman BM (Bahasa Melayu)

7. Tips Matematik UPSR : Cara Menjawab

8. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 (dengan Skema Permarkahan)

9. Senarai Tajuk Karangan BM (Bahasa Melayu) UPSR (1991-2007) Sekolah Kebangsaan

10. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR Terengganu 2009

11. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR

12. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

13. Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri)

14. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

15. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

16. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

17. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

18. Soalan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

19. Koleksi Latihan Topikal Matematik UPSR

20. Koleksi Modul Mathematics UPSR

21. Persediaan Menghadapi UPSR

22. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

23. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

24. UPSR English Essays

25. Karangan Bahasa Melayu UPSR

26. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

27. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

28. Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2008-2009

………………………………………………………………………………….

******************************************************

Advertisements

396 thoughts on “Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 / 2009 UPSR Trial Examination Papers <<<<

        1. mcm tu lah,klau pandai snang je bgi seseorang murid yg fhm sklan exam tu.jngan la perasan hehehehehehehe…………..

        1. kte blaja bkn psl smue 2 kte blaja spye bejaye paham!!!!so ko blaja bkn nk bejaye tpi nk sony ericson………..

    1. Asalammualaikum dan salam sejahtera…
      saya ingin mencari soalan sebenar UPSR 2010 Negeri Terengganu..
      tetapi kenapakah saya tidak jumpa…

  1. I WANT UPSR EXAM PAPER PERCUBAAN THAT WHY I ASK THIS COMMENT PLEASE TEACH ME HOW TO TAKE THE EXAM PAPER MY THINK IS I CANT GET 5A IN EXAMINATION UPSR THIS THAT ONLY MY COMMENT

        1. no no no!!!the questions paper math is very easy ..if you not putus ase..and usaha sungguh2.that”s my coment to you good luck upsr 2010 me…

        2. waktu dulu sya selalu beranggapan matematik susah.. seperti kamu..keputusan dalam subjek matematik saya sering kali gagal.tetapi skrg tidak lagi..saya sering mendpt A. apa yang penting setiap bab yang kita pelajari dlm matematik kene fahamkan betul2. barulah beralih ke bab yang lain. sekiranya bab drpd awal lagi kita tidak memahaminya.. susah utk kita memahami bab yang seterusnya.setelah kita memahami setiap bab barulah boleh menjawab soalan matematik.. waktu inilah kita perlu memperbanyakkan latihan..dan memperbaiki kesalahan-kesalahan yg sering kita lakukan. lama-kelamaan kita akan mahir dengan apa jua soalan yang diberi.. math is fun.. so enjoy it..don’t be give up.. if i can.. u can too. 🙂

        3. salam semua boleh x nak soalan upsr tahun lepas(2009). nak tgk je kalau leh bagi lah website tersebut kat saya.

        4. same la ngan kite cik bunga….dulu mase saya yr 6 slalu kena mrah ngan cikgu sbb x lulus…mase yr 6 saye mmg benci mt…tapi bila tengok result upsr A dlm mt….

        5. SAYA PON SME
          TPI SYE TROSKAN USHA SAYA DAN TIDAK BPUTUS ASA
          DI SKOLAH SYE BUKAN DAPAT ”A”
          TAPI ”B”=70 LEBIH

    1. sya dh dpt kputusan prcubaan upsr.alhamdulillah sya dpt 5A dlm prcubaan upsr.sya thu vkputusn ini from myn loving teacher iaitu teacher tan cheng pen

      1. hmm…betul..walau apapun ianya dari diri kita sendiri je tu….thn nie sya upsr tlng bgi tunjuk ajar k……..gudluck…..

    1. salam sekarang ni 2010. saye nak tgk website apa-apa janji ada soalan upsr 2009 please i nid it very much. 😛

  2. Apa ini aku mesti dapat 5A Dalam UPSR Kalau cuba nak belajar mesti kita boleh berjaya dalam hidup aman dAMAI

    BUMI GEMILANG : Good Luck. All The Best !

  3. Math paper 1 and 2 banyak susa dan sains section A and B BM BAHAGIAN B DAN A DAN C LEBIH SUSA DARI PADA MATH ENGLISH PUN SUSA BAHAGIAN A Dan b dan c banyak pelajaran how to score all subjek this is final year to me

  4. 3 ari lg nk upsr..agknye ape soalan yg la kuar..hrp2 sc pnye soalan sng cam thn lps..aminn

    BUMI GEMILANG : Good Luck. All The Best !

  5. sye owg kluang ingin meminta maaf kepada sesapa yg mengenali sye…….n sye nk mnx korang semua doakan sye supaya dpt 5A walaupon x knl sye spe

    1. wey , kowunk … jgn rsau ler …
      snang jer soalan upsr ..
      aki dh tgok dh …
      don’t worry kay .. i hope u all cn get straight’s a ..
      same with me ..
      walaupun aku dh tgok krtas soalan upsr 2010 ..
      x semestinya aku leh 5a … kan ??
      so , fwen cn u all pray to me …

  6. salam kat suma. ni nak tanya ni kat website mana saya boleh lihat soalan upsr 2009. boleh x kalau awak semua bagi website itu kat saya kalau ada kalau x de x payah lar. sekian saje. w’slm….;) 🙂 😀 😛

  7. susah tak upsr?cbb saya tak pernah lagi upsr..thun ni baru upsr..mak ,ayah,pak long,mak long,pak ngah,mak ngah,atok,pak tam,mak tam,mak nya,pak nya,acu,pendi,ajib,cik siah,cik sariah,mak lang,pak lang,alang,angah,pak lang,kak long,along,cik alil,mak min,apan,eman,ayin,una and kwn-kwn sume doakanlah saya aupaya saya dapat 5A…ATOK KAN NAK PI HAJI,ATOK DOAKAnlah saya……

  8. good luck for upsr students this year XD
    it’s getting easy compared to previous years..and to be honest,upsr is nothing when you enter junior high

    but anyway,just do your best!

  9. I BI ONLY
    SO HARD TO DO IN THE EXAM
    TAPI SAYE TROSKAN USAHA N TIDAK CEPAT BPUTUS ASA
    MY FATHER N MOTHER SLALU BERI SEMANGAT TO ME

  10. k..semua..ready for the upsr on 21 september..my name is najihah..i’am stay in perak..good luck everybody…hope…we all get 5 a’s in upsr…see you soon…..

  11. Hai semua……… Saya nak kertas UPSR yg betul…. Saya nak 5A dlm UPSR nanti…. Semua guru harapkan saya untuk dapat 5A….. HUHUHU… Saya rasa amat berat untuk menerima cabaran ini…. kalau lah saya tak dapat 5A,saya rasa bersalah ngan semua guru yang slalu doakan untuk saya…. Sama juga dengan ibubapa saya yang ingin menyuruh saya sekolah di peringkat yg tinggi….

  12. hyep , u all …
    don’ worry la ..
    snang je bro …
    conferm kowunk smue dpat 5a …
    sesiapa yg nk tgok krtas soalan upsr 2010 ..
    mai ar kt umh aku di trgganu ..
    aku leyh tnjukkan ..

  13. saya amat berharap agar mendapat 5A dalam peperiksaan tahun ini .saya juga berharap semua tahun6 di negeri ini dapat mencapai matlamat mereka iaitu mendapat 5Ain this exsam.
    GOOD LUCK EVERY BODY .

  14. WHOIIIIII!!!!

    AKU TAK LEH DPT 5A GAK KE????

    CHEGU AKU LAGI BAGUIH DARI CIKGU MOON!!!

    SYAKIRAH BULEHHHHH!!!! YAAAA

  15. WOI BIADAB !

    CKP BAIK2 SKT.NANTI AKU BAGI PLEMPANG NANTI BRU TAU.

    mudah-mudahan saya pung dapak 5AAAAA

    FOR EVERY ONE WHO WHEN GET5A ALLL THE BEST

    GOOD LUCK

  16. sya pun tngh soalan tapi memgg x jmpa,,malang btil nsib sya…saya hrp klau ada bgi thu la ye….do the best upsr …..

  17. takut nyer tahun depan dh UPSR…harap2 semua soalan senang tp banyak soalan…biar dapat banyak markah…matematik pon harap2 senang…

  18. AKU BOLEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAMU PUN BOLEHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. kene la buat yg terbaik semampu sehabis nye……………insyallah boleh ~~~amin 5A~~~ ……ya allah kau bukakan lah hati ku supaya berjaya dalam UPSR dengn cemerlg dan gemilg……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s