Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri) <<<<

* * **

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan UPSR & Latihan yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=47

dan

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************

Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri)

Laman Web :

http://mrngcmaths.blogspot.com/2009/08/skema-jawapan-set-percubaan-negeri.html

………………………………………………………………………………….

Untuk Kertas Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections B

2.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A

3.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Science (Sains) Sections A & B

4.  Soalan PPT Mei UPSR 2010 : Mathematics (Matematik) Papers 1 & 2

…………………………………………………………………………………

Untuk Soalan Peperiksaan & Latihan Yang Lain, Sila klik :

1. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

2. Koleksi Kertas Soalan Percubaan UPSR 2008 & 2009

3. Soalan Ramalan BI (Bahasa Inggeris) UPSR

4. Petua Untuk Menghadapi UPSR

5. Tips UPSR : Menjawab Penulisan BM (Bahasa Melayu)

6. Tips UPSR : Menjawab Pemahaman BM (Bahasa Melayu)

7. Tips Matematik UPSR : Cara Menjawab

8. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 (dengan Skema Permarkahan)

9. Senarai Tajuk Karangan BM (Bahasa Melayu) UPSR (1991-2007) Sekolah Kebangsaan

10. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR Terengganu 2009

11. Kertas Soalan Sains Peperiksaan Percubaan UPSR

12. Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

13. Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri)

14. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

15. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

16. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

17. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009

18. Soalan Percubaan UPSR 2009 JPN Perak

19. Koleksi Latihan Topikal Matematik UPSR

20. Koleksi Modul Mathematics UPSR

21. Persediaan Menghadapi UPSR

22. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

23. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2009 Melaka

24. UPSR English Essays

25. Karangan Bahasa Melayu UPSR

26. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

27. Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR

28. Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2008-2009

………………………………………………………………………………….

Advertisements

178 thoughts on “Skema Jawapan Matematik Percubaan UPSR 2009 (Soalan Negeri) <<<<

      1. SAYA DAH BUAT DAH LATIHAN BAYAK TETAPI KENAPA TAK BERJAYA???????TOLONG DOAKAN SAYA BERJAYA DI DALAM UPSR

        BUMI GEMILANG : Good Luck. All The Best.

  1. Salam. boleh saya dapatkan skema jawapan untuk kertas ujian percubaan science 2009 negeri melaka (bahagian B) dan kertas science negeri pulau pinang ( bahagian A dan B).

    Terima kasih.

  2. Salam,saya nak soalan percubaan UPSR 2009 .Saya nak soalan math paper 1 and2 drpd negeri Terengganu,Johor, Wilayah Persekutuan,Perlis,Kedah and Kelantan.

    Terima.kasih.

  3. Saya cuba cari skema jawapan Sains UPSR pulau Pinang tapi tak dapat. Boleh sesiapa tolong dapatkan skema tersebut. Plzzzzzzz

    1. pulau pinang tahun bila??saya ada kertas pulau pinang tahun 08 kertas 2,09 percubaan dan upsr dan tahun 07 percubaan.mungkin saya bleh tolong awak??

  4. please help me ………….. saya suka math tapi susah lah percubaan boleh tolong tak……………………………?

    1. bi bce n wat ltihn bnyk-bnyk…….
      sain plak ce buku sn 4,5 n 6
      n then wat ltihn……
      but pekse dh tiba pon
      nak wat cm ne

    1. Hi,faiz…boleyh aieza nak knln…sbgai seorang KAWAN…..UNTUK UPSR…NIE..KALO FAIZ SKOLH AGAME LPS RAYE NI UPSRA..PLK..BNYK BTOLL..RINTANGAN YANG MENDATANG…BUT KYTERR..UMAT ISLAM MSTY..SBR HADAPI UJIAN YANG TERGEMPAR BUAT KYTERR….

    1. kte PERDANA MENTERI????? kal0 prdne mnteri kn pndai,bijk s0 knpe tnye 0rg cm ne nk lulus uPsr??????kal0 x bjak n x pndai cm ne lah nk jdi prdne mnteri……..cbe ler pkir……..cory ea……

  5. saya harap UPSR ni,semua soalan senang2,kalau tak…..susahlah nak dapat 5A…..GET READY FOR THE BIG TEST….GUYS….
    Hope that we all will get 5A……

  6. cenang jer…..soaln bm krts 1 sederhne ler……yg bm 2 lux cenang sangt n yg math krts 2 lagiiiii cenang………bru wat tdi…..first 2 mmang nervous but lpas peksa 2 mcam x rse pape lux……relax ler…..kalo pkir yg soaln 2 cenang maybe akn dpat yg cenang…….for all student year 6……..g0od luck k……..

    1. Ooo…jazeera ezwani..skolh convent taiping..??? aieza skolh convent sentul satu..aieza pown yakin yang semua murid yang mengambil…UPSR TAHUN INI..DAPAT 6A..insyaAllah…moge2x allah makbolkan doa sye…

    1. Saya pun ade dengar bahawa sk.. ber jawapan last minit ada yang tulis dekat jam kawan saya sempat hafal.SK.. berti jawapan BI paper 1@2.Sebab itu dia kate diorang jawap solan dalam masa yg singkat…l..

  7. Haiii,…smue sye aieza sye pOwn pljr UPSR tahun ni … korang?????arap2x kalo yang exam ari nie ..DO THE BEST… MOGE DPT JAWAB NGAN HATI YANG TENANG….ANYWAY AIEZA DOAKAN KORANG JGE…ari nie exam maths…ade yg sng ade jgk yg ssh.. nak pecah kepala rsenyerrr…tpi nk wat cmnerr..kan..??? dah ssh,ssh la..x leyh nk tkr2x..esowk exam BI & SN & UJIAN APTITUD YANG BARU DIPERKENALKAN…

  8. s0aln upsr th0n nie sume nye cenang…….x de p0wn yg cusah……es0k tnggl bi n sn…..but kal0 dpat ms0k sk0la asrma pn0h p0wn x best……best lgi sk0la bukt jalil………but kalo terer skan jer dpat ms0k sk0la 2……..asl dy0runk sume nk knal dgan FITRI ha????? hands0me sngat ke die 2????? stakt hands0me kal0 plajran x dpat sc0re p0wn rugi kn…..go0d luck all student year 6 2009……..

  9. yah0oooo……dh abis pown uPsr….nsib bek lah s0aln th0n nie cenang….tdi paper BI krts 2 cenang sngat bec0s teacher dpat s0aln yg came n s’bji dgan s0aln sbnar….so bebdak skola SK AYER HITAM BT 18 MUAR J0H0R sume leh wat n i hope we can get 5A’s….

  10. Quite hard BAhasa Malaysia paper 2…………But as a candidate mustz do as well as I can….Pray 4 excellent result of UPSR 2 all candidates…..

    1. Bagi awak Bm paper 2 is to hard but to me it is to easy.Petik jari satu dewan boleh buat dalam masa singkat.Amacam percaya tak..?

      1. sye x kan pecye kat awk…lgi terer sye….sume paper sye leh wat…..s0 jdi 0rg jgnlah t’llu 0ver n b’lgak pndai…..sume makluk allah pndai……

        1. Hi nurien97 kalau awak cakap macam tu nape banyak orang keje niaga ada yang jadi bandaran.Nepe mereka tak jadi lawyer,doktor tapi jadi yang susah dapat duit…kalau jadi orang kena pikir pakai otak bukan pikir pakai kepala lutut…..

  11. yelah…..sye jer yang slah.awk sume 2 jer yg pndai n sye mengaku sye nie BODOH kan….awk sume kan PANDAI…..klu PANDAI sye nk ng0k awknye result……

    1. OK saya minta maaf sebab cakap kat awak macam tu.OK saya akan tunggu sampai result dikeluarkan dan kita tengok sapa lebih goooooooooood….

        1. 0wh…..yang sye tahu cume math becos sejarh n georfi sye x baj0 lagi…..awk nie jnis mcm sye jgak..awl th0n dulu sye p0wn x reti bab math nie but lme2 sye dah reti….awk kene focus bile ckgu awk m’ngajr kat klas.n then kal0 ade bab yang awk x pham, awk leh tnye ckgu awk….jgan malu….awk nie bdak mne??awk th0n nie UPSR kan?????

  12. saya takut dngn upsr tahun depan saya rasa dah berdebar.camne periksa upsr tahun ni blh wat ke?maaf erk kalau tanya skrng sbb keputusan dah tau kan?hehehe. klu de pape bagi tau sy erk bye good night pade sape yg buka SKEMA JAWAPAN MATEMATIK.doakan saya supaya dpt 5A upsr tahun depan jngn marah erk.INSYAALLAH SAYA AKAN DAPAT 5A upsr thn dpn. bye…pnjngni ASSALAMUALAIKUM.

  13. belajar rajin rajin tau kalau tak,,,,,,,,,,,,,,,,nanti menyesal
    saya fatin atau dipanggil sweetttttttttttttttttsssssssssssss sebab saya ni kan manisssssssssssssssss………………………………………………………0key
    belajar betul betul eh saya pun nak juga dapat 5a in UPSR tapi tak tahu lah dapat atau tak …saya rasa insyaallah kut

  14. Assalamualaikum…kpd sape yg bkak skema jwpn math…urm..sbnrnye sy brse brdbr2 sbb ari isnin nie sy prkse ubb1..huh..hrp2 sy blh mnduduki peperiksaan dngn tng..

  15. saya lemah dalam pelajaran BI tapi terrer dalam mata pelajaran Mathematic he he he he….perasan.Ada sesiapa yang sudi berkngsi tips-tips untuk mendapat A dalam mata pelajaran BI?Harap-harap saya dapat 5A dalam UPSR.

    TERIMA KASIH

  16. mcm mane aq nak dpt sains A arh???yg lain dah dpt score A xpi sains ttp x dpt A……..tensionnyeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. upsr takut giler…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..:{

  18. glamour girl: perasan glamour….ooopppssss…..sorryyy….hheheheh…jangan marah cuma nak gurau jer……anyway good luck upsr………..

    aira: boleh jer……:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s