Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

………………………………………………………………………………………..………..

Untuk maklumat Tingkatan 1 yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=43

………………………………………………………………………………………..………..

Untuk maklumat Sekolah Berasrama Penuh (SBP) yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=35

dan

http://www.bumigemilang.com/

………………………………………………………………………………………..………..

Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

Laman Web untuk Semakan Keputusan :

Aplikasi Atas Talian Semakan Tawaran Ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2010

Laman Web untuk e-Rayuan :

Aplikasi Atas Talian e-Rayuan Tingkatan 1 Ke Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2010

Hanya 6,600 pelajar daripada 95,286 permohonan terpilih untuk meneruskan pengajian mereka ke Tingkatan Satu sekolah berasrama penuh (SBP) bagi tahun 2010.

Semakan dan keterangan lanjut mengenai kemasukan ini boleh dibuat secara online, manakala bagi yang tidak berjaya mendapat tempat, mereka boleh membuat rayuan secara online melalui e-rayuan.

Tempoh rayuan adalah 20 hari, bermula 23-12-2009 hingga 12-1-2010, namun keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran murid yang menerima tawaran dibuat pada 11 Jan 2010.

(Sumber :  BERNAMA)

* * * * Untuk Post Baru dan Informasi Terkini, Sila Klik :

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************

About these ads
This entry was posted in SBP, Semakan Keputusan, Tingkatan 1, UPSR and tagged , , . Bookmark the permalink.

36 Responses to Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

  1. adibah says:

    cepatlah sikit umumkan keputusan..dah tak sabar ni…

  2. sumur says:

    kasi taulah keputusan kemasukan sbp cepat

  3. kakek says:

    please set those students far from their hometown..expand the concept of one malaysia thoroughly malaysia education..guide them to understand another culture of different states..or they will be remain the same as you select them from elementary school.

  4. Ummi says:

    anak aku masuk seri puteri ni..xpon tungku kurshiah..cpatla bg surat..nk beli baju ni..

  5. YusriZakaria says:

    tunggulah sebelum krismas ni…ada lagi 4 hari…

  6. murni says:

    copek e jang…
    den x soba dh…
    25 ni dh rayo org putih mane nk cari keputusan…
    cmno ni haaa….

  7. HAZLI says:

    dap boh g p.l.k.n!!!!!!!!!!!!!!!

  8. hakim says:

    mcm mna nk chek plkn

  9. kakakku says:

    cepat lar umumkan, adik aku da x sabar2 nie..! mintak2 dapat…amin

  10. amyrole eymaan(amirul eiman) says:

    cpt r skit umum kputusn….. x sabar nie…… mnx2 larh aq dpt…..

  11. bdk ensem_bdk baek says:

    x leyh ker cpt skit….. lmbt sngt larh… cpt r skit…. x sbr nie…..

  12. shahiera says:

    lagi cepat lagi bagus.senang nak buat persiapan

  13. corleone says:

    rasanya dah dapat check keputusan ke SBP mlm ni…good luck sume..pada yang dpt…tahniah dan guna la peluang yang ada tu sebaik mungkin..pada yang tak dapat..this is not the end of your life…

  14. alitopan says:

    Adakah anak anak yg tak terpilih berpunca dari gagal ujian pemilihan meskipun mereka jugak calon 5As. Aku cadangkan tak perlulah didakan ujian pemilhan ni..ngarut je…Kalau susah sangat nak pilih..campak dadu je..tak siapa boleh persoalkan..semua nya bergantung pada nasib…Dah dapat 5 A nak diuji lagi ..apa apa saje la kau orang ni..

  15. semut comel says:

    boleh keluar kan result secepat nya x??

  16. budak chomel slalu.. says:

    hurm..xdek care laen kewh klu kte x dpt masok ke skool asrama pewnuh??
    help me!!

  17. kimi says:

    gone nak cari semakan keputusan masuk sbp?

  18. CHRISTINE ANAK GANI says:

    Tahniah buat semua yg dapat masuk sekolah berasrama penuh dan yg x dapat macam saye jgn sedih2.:)

  19. putri senyum says:

    sabo gok,,bakpe x reti sabo nih!!!

  20. yang tak bernasib baik says:

    pergi interview di ssp bagai nak rak,tapi tak dapat.yang tak pergi interview senang2 je pergi.

    di mana letaknya keadilan?

    perform ko-kurikulum tak membantu langsung

  21. aar@cr9 says:

    bila kptsn rayuan ke sbp kuar? somebody please help me!!!!

  22. zati says:

    yolahh….anak den dpt 5a mohon tunku kurshiah tonpi x dpt piun dh wat rayuan…bla leh tau 2 result?…cian anak den…

  23. puTer! eMo says:

    ……………………..

  24. syahila says:

    arp2 aq ngn dak2 aq dpt sbp….and yg art luar cne 2,jgn la cdey klu da x dpt….maybe adew pluang len ntok kowng..

  25. Yahya Hassan says:

    macamana nak semak keputusan rayuan masuk sbp, bila tarikh rayuan itu disiarkan dan apa alamat web nya.

    wanie, cheras.

  26. miss.purple says:

    hrp2 b0leh…!!!

  27. afiqah says:

    hai,adibah..awak dapat sbp tak..

  28. afiqah says:

    Betul ke orang kata yang yuran sbp sebanyak rm600..??kata kerajaan tanggung..pelik la..sorry la kalau salah..

  29. qiqi bdk bucuk says:

    pe web nt0k semak sbp???

  30. Anonymous says:

    SAYA NAK MASUK MRSM SERTING….

  31. Claudia Charissa says:

    bla agaknya keputusan kluar???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s