Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

………………………………………………………………………………………..………..

Untuk maklumat Tingkatan 1 yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=43

………………………………………………………………………………………..………..

Untuk maklumat Sekolah Berasrama Penuh (SBP) yang lain, sila klik :

http://www.bumigemilang.com/?cat=35

dan

http://www.bumigemilang.com/

………………………………………………………………………………………..………..

Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

Laman Web untuk Semakan Keputusan :

Aplikasi Atas Talian Semakan Tawaran Ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2010

Laman Web untuk e-Rayuan :

Aplikasi Atas Talian e-Rayuan Tingkatan 1 Ke Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2010

Hanya 6,600 pelajar daripada 95,286 permohonan terpilih untuk meneruskan pengajian mereka ke Tingkatan Satu sekolah berasrama penuh (SBP) bagi tahun 2010.

Semakan dan keterangan lanjut mengenai kemasukan ini boleh dibuat secara online, manakala bagi yang tidak berjaya mendapat tempat, mereka boleh membuat rayuan secara online melalui e-rayuan.

Tempoh rayuan adalah 20 hari, bermula 23-12-2009 hingga 12-1-2010, namun keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran murid yang menerima tawaran dibuat pada 11 Jan 2010.

(Sumber :  BERNAMA)

* * * * Untuk Post Baru dan Informasi Terkini, Sila Klik :

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************

Advertisements

36 thoughts on “Semakan Keputusan Kemasukan Pelajar Ke Tingkatan Satu SBP (Sekolah Berasrama Penuh) Sesi 2010

  1. please set those students far from their hometown..expand the concept of one malaysia thoroughly malaysia education..guide them to understand another culture of different states..or they will be remain the same as you select them from elementary school.

  2. rasanya dah dapat check keputusan ke SBP mlm ni…good luck sume..pada yang dpt…tahniah dan guna la peluang yang ada tu sebaik mungkin..pada yang tak dapat..this is not the end of your life…

  3. Adakah anak anak yg tak terpilih berpunca dari gagal ujian pemilihan meskipun mereka jugak calon 5As. Aku cadangkan tak perlulah didakan ujian pemilhan ni..ngarut je…Kalau susah sangat nak pilih..campak dadu je..tak siapa boleh persoalkan..semua nya bergantung pada nasib…Dah dapat 5 A nak diuji lagi ..apa apa saje la kau orang ni..

  4. pergi interview di ssp bagai nak rak,tapi tak dapat.yang tak pergi interview senang2 je pergi.

    di mana letaknya keadilan?

    perform ko-kurikulum tak membantu langsung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s