JobsMalaysia.gov.my

JobsMalaysia.gov.my

JobsMalaysia.gov.my menyediakan perkhidmatan PERCUMA kepada semua pengguna portal. Tiada sebarang bentuk pembayaran atau yuran secara langsung atau tidak langsung yang dikenakan samada semasa membuat permohonan/pendaftaran atau selepas berjaya/gagal didalam sesuatu permohonan tersebut.

Jika tuan/puan mengesan sebarang salah laku terhadap penggunaan portal JobsMalaysia.gov.my sila hubungi

Tel: 03 – 8320 2713 / 8320 2714 / 8320 2715

atau Email: jobsmalaysia@mohr.gov.my

JobsMalaysia (sebelum ini dikenali sebagai Sistem Penjodohan Pekerjaan (JCS) di ELX) adalah sistem penjodohan pekerjaan automatik atas talian yang disediakan oleh Kementerian Sumber Manusia. Sistem ini memberi kemudahan kepada pencari kerja untuk mendapatkan peluang pekerjaan yang bersesuaian. Majikan pula boleh mendapatkan calon untuk mengisi kekosongan jawatan di syarikat mereka. Menerusi sistem ini, pencari kerja boleh membuat permohonan pekerjaan dan majikan boleh menguruskan permohonan pekerjaan yang diterima. Semua kemudahan yang disediakan ini adalah percuma.

Objektif sistem ini adalah untuk meningkatkan mobilisasi tenaga kerja negara dan untuk memastikan penggunaan tenaga kerja secara optimum melalui penjodohan pencari kerja dan kekosongan jawatan yang lebih sistematik.

Ia juga adalah sebagai pusat sehenti bagi maklumat pasaran buruh yang boleh dicapai oleh orang ramai. Sistem ini boleh dicapai samada dari dalam atau luar negara, sasaran pengguna adalah pencari kerja dan para majikan tempatan, pelajar di luar negara dan pelabur-pelabur asing serta syarikat yang berhasrat beroperasi di Malaysia.

* * * * Untuk Post Baru dan Informasi Terkini, Sila Klik :

http://www.bumigemilang.com/

******************************************************


Advertisements
This entry was posted in Links and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s